Szupermodellek vetkőznek - le a klímaváltozással!



Christiin

A klímaváltozás problémája egyre nagyobb teret nyer a világban. Számos szervezet jött már létre azért, hogy felkeltse az emberek figyelmét a közelgő veszélyekre, hogy valami megoldást találjon, tiltakozzon, ellenálljon.
Az egyik ilyen szervezet jelképéül - és nevéül - a 350-es számot választotta, mivel 350 ppm (part per million) szén-dioxid kibocsátás mellett még elkerülhetők a világszintű katasztrófák, amiket a klímaváltozás okozhat. Így a szám a küzdelem jelképévé is vált egyúttal, az egész világ a 350 jegyében küzd a most még elkerülhető katasztrófák ellen.

Számos ismert személy, befolyásos vállalatok, színészek, zenészek is csatlakoztak a Föld megmentéséhez. Csakúgy, mint a szupermodellek, akik a ruháik ledobásával próbálják meg felhívni a figyelmet - nem mellesleg igen sikeresen és esztétikusan - a problémákra. Olyan világmárkáktól szabadulnak meg, mint Calvin Klein, Anna Sui, Christian Louboutin vagy Kiki de Montparnasse.

 

És hogy mit is csinálnak a modellek?
Cameron Russel: papírtörlők helyett rongyot használok, használt ruhákat vásárolok, nem vezetek autót, ha metrózhatok, sétálhatok vagy biciklizhetek is. A munkám miatt sokat repülök, szóval ezen a téren még nem teszem teljesen jól a dolgom.

Rachel Alexander: A legfontosabb, hogy nincs saját kocsim. Metrózok és sétálok egész New York-ban. Kis lakásban élek, amely nem vesz el a városból sok helyet. Többnyire vegetariánus és nyers ételeket eszem.

Dorothea Barth Jörgensen: Igyekszem tisztán tartani a környezetemet, vegetariánus ételeket fogyasztok. És persze igyekszem elkerülni a gyorséttermeket. Használt ruhákat veszek és újrahasznosítok.

Nos, mindenki döntse el maga, hogy valóban igazat mondanak-e a szupermodellek, mindenesetre valóban ez lenne a követendő példa.

Mit gondoltok, lesz valami hatása a világra a 350.org akcióinak?

 

szerintünk: (5/5)
szerintetek: (0/5)
Címkék: divat klímaváltozás

A bejegyzés trackback címe:

https://collage.blog.hu/api/trackback/id/tr371486873

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

alxndra 2009.11.01. 15:54:45

én is veszek használt ruhát! nekem sincs kocsim... de húst fogyasztok. akkor most le kell lőni? :)
süti beállítások módosítása