Jön az üvegbálna



aNd aNd

Hamarosan Közép-Európa egyik legnagyobb kulturális centruma lesz, a XIX. században épült Duna-parti közraktár helyén, 2010 nyarán már egy modern, szokatlan, bálnát formázó üveg és acél épület áll majd.

A teleknek remek városszerkezeti adottságai vannak. A hosszú Dunaparti teraszon kávézók sora kaphat helyet. Mivel a folyópart pesti szakaszán a korzót végig elzárja a víztől a villamos és a közút, a Közraktárak előtti sétány adottságai rendkívüliek, bár sokat levon a hely hangulatából, hogy a rakpart - hasonlóan a Nemzeti Színház előtti részhez - függőlegesen szakad le, így a vízhez nem lehet lemenni. A főváros megígérte, hogy a CET megépülése után rendbe teszik az elhanyagolt, koszos Nehru parkot a Közraktárak és a Petőfi híd között. A IX. kerület önkormányzata vállalta, hogy a parkot a Ráday utcával összekötő Bakáts utcát sétálóutcává alakítja. Legalább ilyen fontos lenne, hogy a Váci utcából a turisták eljuthassanak a CET bejáratáig.

Ha a puzzle hiányzó elemei a helyükre kerülnek, létrejön egy olyan egységes, körbejárható gyalogoszóna, ami behálózza a Belső-Ferencvárost, és összeköti az "igazi" Belvárossal. A belvárosias zóna déli irányú terjeszkedése, ami a Ráday utca váratlan fellendülésével kezdődött, a CET megépülésével válik visszafordíthatatlanná.

Címkék: budapest épitészet

A bejegyzés trackback címe:

https://collage.blog.hu/api/trackback/id/tr751486876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása