Az új belváros



aNd aNd

Jelenleg Budapesten a világ egyik legnagyobb városrendezési munkálatai zajlanak, melynek nyomát mindenki látja, tapasztalja aki a belváros utcáit rója. Ezek egy része, jelen állás szerint, 2010 tavaszára befejeződnek és a budapesti lakosok birtokukba vehetik majd a belváros új, gyönyörűen felujított utcáit és parkjait. Ebből mazsoláztam és válaszottam ki pár projectet.

 

A főutca:

2010 márciusára Pest új főutcája egy észak-déli irányú, közel három kilométer hosszú, radikálisan csökkentett gépjárműforgalmú városi tengely lesz a Vígszínház és a Kálvin tér között. Magában foglalja majd a Honvéd utcát, a Szabadság teret, az Október 6. utcát, az Erzsébet teret, a Bécsi és Petőfi Sándor utcákat, a Ferenciek terét és a Kecskeméti utcát az Egyetem térrel.  

 

 Az új Roosevelt tér:

A Lánchíd folytatásában és a Bazilika tengelyében elhelyezkedő Roosevelt tér jelenleg egy olyan körforgalmú terület, mely lehetetlenné teszi a Dunához való lejutást. A terv egyik fő célja, hogy lehetővé tegye a Duna-part megközelítését. 

 

 A Károly körút és a Deák Ferenc tér:

A két villamossín között fák lesznek, melyek között helyenként szökőkutak is elhelyezésre kerülnek. A Deák téren lévő metrókijárat elbontását a Kerületi Szabályozási Terv is előírja. E helyen - valószínűleg - egy üvegtető kerül kialakításra. A Károly körúton és a Deák Ferenc téren kívül a Harmincad utca is rendezésre kerül.

Címkék: budapest építészet belváros

A bejegyzés trackback címe:

https://collage.blog.hu/api/trackback/id/tr761491964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása