Az új rádiók tervei



aNd aNd

Neo FM

Az aláírás után Kádár Tamás, az FM1 Zrt. vezérigazgatója azt mondta, hogy november 19-én elindulnak. Ami a műsorkészítői csapatot illeti, a Neo nem csak új hangokkal lép majd színre. Tárgyalnak a Sláger Rádió több munkatársával is, de konkrétumot nem árult el. Az FM1 pályázati anyagából kiderül, hogy az új adó kísértetiesen hasonlít majd a már működő radiocaféra.

Minden napra jut majd egy tematikus műsor. Hétfő este például a tudományé, kedden a civileké, szerdán a jazzé, csütörtökön a filmé, pénteken pedig a kultúráé lesz a főszerep. Műsorvezetés csak reggel 6.30 és este tíz óra között lesz. A fennmaradó sávban pedig zene szól majd. Óránként ötperces hírszolgáltatás és este nyolckor egy negyedórás hírblokk is hallható majd. A Neóban nem gép, hanem zenei szerkesztők válogatják össze a műsorokhoz a dalokat.

 

Class Rádió

Míg a Neo a pályázati anyag szerint inkább a városi értelmiséget célozza meg, addig a Class Rádió elsősorban a fiataloknál szeretne meghatározó adó lenni. A zenei stílus a Rádió 1 és a Danubius ötvözete lesz, erre enged következtetni például az, hogy a Class elsősorban 2 évnél fiatalabb zenéket játszik majd. A műsortervben Filter néven szerepel a reggeli ébresztő műsor, de délután lesz Terelő, ami a hazafelé tartóknak zenél és szolgáltat információt.

A nyertes vállalta, hogy 24 órás lesz a hírszolgáltatás, vagyis óránként 4-5 perces információs blokkok lesznek. Itt is, akárcsak a Neónál, éjszaka nem lesz műsorvezető. Este 11 és reggel 5.45 között csak zene szól majd.

 

Forrás

Címkék: média rádió magyar

A bejegyzés trackback címe:

https://collage.blog.hu/api/trackback/id/tr41501101

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása