Lady Gaga újra operál



conradrockefeller

Lady Gaga visszatért

 

Egyre többet hallani az utóbbi időben a Lady Gaga művésznév alatt dolgozó fiatal lányról, aki most adta ki a második lemezét. Nézzük ki is ő.  1986. március 28.-án született, mint Stefani Joanne Angelina Germanotta , New Yorkban. Mindössze 23 éves életkora ellenére kalandos életet tudhat magáénak. Manhattenben nő fel és a New York University művészeti tagozatán tanult. Karrierének korai évei igen nehezen indultak, elmondása szerint órákat várakozott producerek irodái előtt mindhiába.  A következő állomás az életében az Interscope Records, ahol dalszövegíróként tevékenykedett. Ekkoriban hozta össze a sors egy gogo táncosnővel, aki segített kialakítani sajátos stílusát. Később 2007.-ben Akon saját kiadójához szerződteti őt a Kon Live Distributonhoz és a 2008 as The Fame albumnak ő is volt a producere. Ismeretlen, amatőr énekesként az általa választott műfaj a dance és az elektronikus avantgárd volt, kis idővel később kialakított egy sajátságos stílust úgy, hogy a glam rockot és a popot egybeolvasztotta.

 

2008. augusztus 19.-én megjelentette a hírnév című első, bemutatkozó lemezét. Senkivel össze nem téveszthető öltözéke és kellékei alapján rögtön felismerte mindenki Gagát. Haját platinaszőkére világosította, arcának fru-fru segítségével keretet adott melyet aztán világosra alapozott. És szemeire felhelyezte a legendásan nagyméretű fekete napszemüveget, aminek lencséjén, hol a Lady Gaga felirat villogott, hol pedig kikristályosodott gyémántfénnyel vakított az őt figyelő közönséget. Egy vulkanizált végű jogart is magánál tartott akkoriban, ami a színpadon való mozgását tette dinamikussá és látványossá.

A The fame lemezről a legismertebb dalok: Poker face, Just dance, Lovegame, Eh eh nothing else i can say.

 

Az idei új lemez 2009. november 23.-án került a boltok polcaira, érdekessége, hogy kétlemezes, az első cd-n található 8 dal, melyek teljesen újak, a második cd-n pedig bónuszként az előző lemez.

A Sikerszörny elnevezésű kiadvány első sláger a Bad romance melynek 3 változata is létezik az első az albumverzió a leghosszabb, a második a korai változata a dalnak ahol még nem alkalmaztak semmilyen utómunkát és technikai hanghatást, a harmadik variáns az, amit a rádiók kapnak itt jócskán megvágták a hosszú 4:54- es változatot. A dal rövid története egy férfi, aki meg akarja szerezni Gaga pénzét, de nem sikerül neki, a dalhoz igencsak fantáziadús videoklipet is rögzítettek. Az lemez borítóján már új hajkölteményt készítettek az énekesnőnek, körülbelül felére vágták haját és a fru-fruja táján kiszélesítették hajvonalat. Fekete lakkruhában száját eltakarva néz a színtelenített borítón.

Várhatóan megjelenő slágerek lesznek a compact discről még az Alejandro a Monster  a Telephone című dal mely egy duett Beyoncéval karöltve és a Dance in the dark melyben egy boldogtalan, férfiakban csalódott nő szórakozik az éjszakában.

 

 

 

Kollmann Erik

Címkék: lady gaga the fame monster

A bejegyzés trackback címe:

https://collage.blog.hu/api/trackback/id/tr771591925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása