A vámpírok hajnala



aNd aNd

Bármerre pillantunk mindenfelé hófehérarcú, hosszú metszőfogú fiatalok tekintenek ránk vissza. Belenézünk a tévébe és rögtön vámpír sorozat mered ránk, utazunk a metrón és a lovestoryval alaposán átáztatott vérszívó könyvek plakátjait olvashatjuk. Mondhatni, nincs is annál szebb, amikor ember és vámpír esik szerelembe, ha mást nem legalább ezt megtanulhattuk a tini filmek jelenleg legmenőbbikétől az Alkonyatból. Pár nap és a világ vérszomjas fiatalsága megmártózhat a sorozat második részében, a főszereplők maradtak csak kiegészültek egy már most szexszimbólumnak kikiáltott vérfarkassal, Taylor Lautnerrel.

Minek köszönhető, ez a hirtelen nagy szerelem a metszőfogak világával kapcsolatban? Évekkel ezelőtt is léteztek evvel a témával foglalkozó alkotások, elég csak Francis Ford Coppola Drakula című filmjére vagy Tom Cruise és Brad Pitt főszereplésével megáldott Interjú a vámpírra gondolni. Hiába sorakozott fel szexistenek egész armadája filmvásznon, mégsem sikerült trendet alkotniuk, ellenben mondjuk szegény szerencsétlen Kirsten Stewarttal, akinél szürkébb és ízléstelenebb hollywoodi fiatal sztár jelenleg nem is nagyon van. Ettől még sztár lett, nagy sztár. Nagyobb, mint Harry Potter színészei, igaz ők angolok, és az amerikai tömegkultúra nagyon nehezen emel a magasba külhonból szalasztott színészt vagy zenészt. Ugye hiába lett Európában, s Ázsiában Robbie Willaims gigacsillag, az USA-ban szinte senkinek számított. Napjainkra el is tűnt.

Mindenki álmodozott, hogy jön a szexi herceg és elviszi őt majd egy másik világba, az Alkonyat egy hasonló világot mutat be, persze kissé morbid változatát, hiszen a vámpírok alapvetően ösztönlények, az állatias érzelmek, indulatok és a racionális ember fura keveréke. Meglátnak egy szép eret a nyakon, és hamm, máris a vér édes ízétől bezsongva repkednek. Újfajta tündérmese újfajta szerelemmel. Persze jobban belegondolva a trendek is igen erősen alájátszottak a filmnek. Az újkori nagy szexuális forradalom, a vézna fiúk és lányok szexuális felértékelése, illetve a különféle darkos stílusok mind-mind a sárga köveket rakták le 21. század csúnyácska Dorothyjának.

Címkék: trend vámpír alkonyat

A bejegyzés trackback címe:

https://collage.blog.hu/api/trackback/id/tr981532713

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása