"...az égre írj, ha minden összetört"



alxndra

Az idézet Radnóti Miklóstól származik. Lassan véget ér Radnóti születésének 100. esztendeje is. Gondoltam sorra veszem milyen programok kapcsolódtak a Radnóti évhez, és mik azok a programok, amiken még részt tudtok venni.

2009 kettős évforduló volt, nemcsak a költő születésnapja miatt, hanem a róla elnevezett ELTE Radnóti Miklós Gyakorlógimnázium is ünnepelt: 50 éves fennállását. A Petőfi Irodalmi Múzeum több kiállítást, irodalmi beszélgetéseket szentelt a költő emlékének. A B-612 Kulturális Műhely Az én Radnótim címmel fotó és rajzpályázatot hirdetett meg, a beérkezett pályamunkákból kiállítás október 5-én nyílt Szegeden. A győztes munkákat megnézhetitek itt.

A Radnóti Színház 2007-ben mutatta be a Radnóti estet, Bálint Adrás műsorát, ebben az évadban még repertoáron van, a színház honlapján nemcsak az időpontokat találjátok meg, hanem az előadás szövegkönyvét és Bálint András gondolatait is olvashatjátok a költőről.

November elején Ágnes (Vanilla) József Attila- Radnóti Miklós megzenésített verseit élvezhették az érdeklődők aMÜPA-ban. Én ott voltam, és megdöbbentően jó élmény volt a koncert, pozitív csalódás és sok energia. A bejegyzés címében idézett: "...az égre írj, ha minden összetört" című kiállítást 2010. január 5-ig nézhetitek meg a PIM-ben. További információ a honlapon.

 

 

Címkék: színház radnóti

A bejegyzés trackback címe:

https://collage.blog.hu/api/trackback/id/tr531537129

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása