Sminkesünk tollából: A szájceruza



Christiin

Újfent 'Sminkesünk tollából' című rovatunk következik, amelyben egy kisebb sorozat keretében bemutatjuk, hogy mire valók, kinek mi áll jól, s hogy hogyan használd a leghétköznapibb sminkcuccokat. A szájceruzával kezdjük.

 Sokan megijednek tőle, mert azt hiszik, hogy a szájceruza egyet jelent a szájkontúrceruzával. Nem-nem, amúgy is a szájkontúrceruza kb. 10 éve nem divat. (véleményem szerint nem is volt túl szép, azonban sokak körében még mindig nagy népszerűségnek örvend. ) Tehát a szájceruza. Ha egyszer megtanulod használni, nem pattansz le róla. Egyrészt tartósabb, másrészt nem fog kiszaladni a szád szélén, nem kenődik jobbra-balra.


 

Hogyan használd?
Nos, hogy jobban szaladjon a szádon a ceruza, érdemes a színtelen Labello-t vagy ajakduzzasztót (Carmex: DM-ben lehet kapni, 800 Ft) vagy bármilyen színtelen ajakbalzsamot a szádra tenni. Miután kicsit beszívódott - de ha nem akarsz várni, itasd fel papírzsepivel, csak tedd rá az ajkaidra, nem kell letörölni- elkezdheted a műveletet. Először érdemes, ha szépen lassan megrajzolod, hogy milyen szájformát is szeretnél (kezdők az eredeti szájformájukat rajzolják körbe, haladók már nagyobbíthatják/ keskenyíthetik a szájukat) Aztán jöhet a kitöltés. Könnyebb úgy dolgozni, ha széthúzod a szádat a kezeddel. A szád sarka: itt vigyázni kell, mert könnyen úgy nézhetsz ki, mint akinek ketchupos lett a szájaszéle. Tehát nyisd ki a szádat O alakúra és merőlegesen tartsd a ceruzát, majd pici mozdulatokkal színezgesd. Itt is érvényes a minél többször elv: minél többször húzod a ceruzát a szádon, annál sötétebb lesz. A végén pedig átfuthatsz rajta rúzzsal - kis ecsettel vidd fel - vagy színtelen szájfénnyel. Kinek mi áll jól? Itt azt fontos megjegyezni, hogyha nem vakítóan fehérek a fogaid, akkor ne barnás-narancsos-aranyos színt tegyél fel, hanem inkább ribizli, málna, cseresznye stb. a jó választás.

 

 

 

 

 

 

Sminkes kérdésekben várjuk leveleiteket; kérdéseket és javaslatokat egyaránt! Sminkesünk tollából sorozat nemsokára újabb témával jelentkezik!

 

Címkék: divat smink

A bejegyzés trackback címe:

https://collage.blog.hu/api/trackback/id/tr601570821

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása