Frenák Pál és társulatának 10 éve



alxndra

Frenák Pál és társulata idén lett 10 éves. Ennek köszönhetően ismét láthatjuk a koreográfus méltán nagy sikerű előadásait. Sőt, még egy ünnepi kiadvány is megjelent e jeles alkalomból.

 

Idén decemberben és jövő januárban a Trafó több Frenák előadást is a műsorára tűzött. December 4-5-6-án a K.áO.sz! című előadást láthatták a táncszínház rajongói. Az előadás 2002-ben, a Budapesti Tavaszi Fesztiválon került bemutatásra, már akkor töretlen sikert aratott. A cím többféle lehetséges olvasata építi föl a darabot. Középen boxring, egyik sarkában szülőszék. Káosz, box, gyönyörű és kidolgozott testek tánca, harca egymással és egymásért. Impresszív hang-és fényjáték, cigarettafüst, a durva zenét felváltó lágy muzsika. Everybody's fucking but me.

Nekem azért felejthetetlen élmény, mert azon túl, hogy a testek mozgása tökéletesen profi, az előadást építő többi elem, a zene és a fények is azok voltak. Összesszégében sugárzott az előadás egy nagy adag energiát, amiből a néző egy jó időre bespájzolhatott magának. Aki lemaradt volna a K.áO.sz!-ról, ne keseredjen el, január 7-8-9-én még megnézheti a Fiúk című előadás felújított változatát. Addig is itt egy kis ízelítő:

 

A FRENAK című könyv kétnyelvű, egyaránt tartalmazza magyarul és angolul az interjúkat beszélgetéseket. A sok ismert fénykép mellett helyet kaptak még olyan soha nem látott felvételek is, amelyeket csak ebben a kiadványban láthat először az olvasó. A színházjegy és a könyv is kiváló ajándák lehet a karácsonyfa alá!

  

Címkék: könyv színház tánc káosz trafó fiúk frenák

A bejegyzés trackback címe:

https://collage.blog.hu/api/trackback/id/tr231583472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása